Σύσφιξη και ανόρθωση

Το πέρασμα του χρόνου, η βαρύτητα, η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή και κάποιες βλαβερές συνήθειες, αφήνουν τα σημάδια τους στο σώμα. Το δέρμα απειλείται καθημερινά από παράγοντες που του προκαλούν φθορά, η οποία εμφανίζεται ως αφυδάτωση ή χαλάρωση. Γι’ αυτό και η φροντίδα του πρέπει να είναι συνεχής και σχολαστική, ενώ μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, η φθορά καθώς περνούν τα χρόνια είναι μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχουν τα μέσα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και το δέρμα να βελτιώσει την εικόνα του. Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος με την οποία μπορούμε, με την έγχυση ουσιών στο δέρμα, να το βοηθήσουμε να διατηρήσει την υγρασία αλλά και τη σφριγηλότητά του. Τα ειδικά διαλύματα που με μικρές βελόνες εισέρχονται στο δέρμα, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη χαλάρωση, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν και την αύξηση του μυϊκού τόνου. Έτσι επιτυγχάνεται λιπόλυση, σύσφιξη, ενώ βελτιώνεται και η κυτταρίτιδα και το δέρμα ανανεώνεται.

Πώς γίνεται;

Με ειδική βελόνα ή με μικρές βελόνες με ρόλερ, γίνεται η έγχυση λιπολυτικών παραγόντων και συσφικτικών και αποιδηματικών ουσιών, ανάλογα με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η έγχυση γίνεται μία φορά την εβδομάδα για 6 συνεδρίες και για συντήρηση, μία συνεδρία το μήνα, τουλάχιστον για 3 μήνες. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και ο ασθενής μπορεί αμέσως μετά να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Κάποιες εκχυμώσεις ή ερεθισμοί είναι πιθανό να εμφανιστούν μετά τη θεραπεία, από τη χρήση της βελόνας, ωστόσο η κατάσταση είναι παροδική και δεν είναι ενοχλητική.

 

Αποτέλεσμα και διάρκεια

Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και το δέρμα γίνεται λείο, απαλό και σφριγηλό, ενώ βελτιώνεται και η όψη φλοιού πορτοκαλιού. Μετά τις 6 συνεδρίες, ανάλογα και με το βαθμό του προβλήματος, το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Η άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και η λήψη άφθονου νερού, καθώς και οι συνεδρίες για τη συντήρηση του αποτελέσματος αυξάνουν τη διάρκειά του.