Ενέσιμα υαλουρονικού οξέος

Η πιο απλή, ανώδυνη, ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την εξάλειψη ή την απάλυνση των ρυτίδων, τη βελτίωση των ουλών, τη βελτίωση του σχήμα του προσώπου, του μεγέθους των χειλιών και άλλων σημείων του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ διορθώνει αισθητικά προβλήματα και δίνει το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.
Οι ρυτίδες δημιουργούνται εξαιτίας της φθοράς που υφίσταται το δέρμα από το χρόνο, την κούραση, τη ρύπανση, τις καταχρήσεις βλαβερών ουσιών, αλλά και την εκφραστικότητα του προσώπου. Το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ που είναι μέρος της δομής της επιδερμίδας μας, γίνεται όλο και πιο λεπτό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποτρέψει τη φθορά. Έτσι δημιουργούνται οι ρυτίδες.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός, υδρόφιλος πολυσακχαρίτης που υπάρχει αυτούσιο στη φύση και στον ανθρώπινο οργανισμό. Στο δέρμα μας υπάρχουν μόρια υαλουρονικού οξέος και παράγονται με σταθερό ρυθμό από κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες. Χρησιμοποιούμενο ως ενέσιμο, στην κατάλληλη μορφή, γίνεται ένα εύπλαστο προσθετικό υλικό μαλακών μορίων. Ο βασικός του σκοπός είναι η ενυδάτωση των ιστών, αφού μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού που φτάνει μέχρι και 1000 φορές το βάρος του. Με την έγχυσή του στο δέρμα, απορροφάται με αργό ρυθμό κι έτσι ενυδατώνονται και οι γειτονικοί ιστοί.

Πού χρησιμοποιείται;

Για τη διόρθωση λεπτών, επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, για τη διόρθωση των βαθιών ρινοπαρειακών πτυχών, τις ρυτίδες του μεσόφρυου, των χειλιών και της γωνίας του στόματος. Για να βελτιώσει ή να διαμορφώσει το σχήμα του προσώπου ή της μύτης, για να απαλύνει το βλέμμα όταν υπάρχουν μαύροι κύκλοι, για να δώσει όγκο στα χείλη. Η χρήση του μπορεί να επεκταθεί και πέρα από το πρόσωπο και να βελτιώσει το ντεκολτέ, τα χέρια, ακόμη και να βελτιώσει το σχήμα στις γάμπες ή τους γλουτούς, να βελτιώσει ουλές ή ραβδώσεις.

Πώς γίνται;

Γίνεται στο ιατρείο, αφού είναι μία πολύ απλή και ανώδυνη θεραπεία. Στα σημεία εφαρμογής γίνεται τοπική αναισθησία συνήθως με τη χρήση αναισθητικής κρέμας. Η έγχυση του παχύρευστου gel στα σημεία που έχουν οριστεί, γίνεται με τη βοήθεια λεπτής βελόνης. Η διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά. Η ποσότητα και το βάθος της έγχυσης εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος που καλούμαστε να διορθώσουμε.

Μετά τη θεραπεία

Αμέσως μετά την έγχυση, γίνεται μασάζ για την καλύτερη κατανομή του υλικού. Συνήθως μετά τη θεραπεία χρειάζεται εφαρμογή πάγου στα σημεία της έγχυσης. Ο ερεθισμός και το μικρό οίδημα που μπορεί να εμφανιστεί, είναι εξαιτίας της ενέσεως και φεύγει το πολύ σε δύο μέρες. Θα πρέπει, τις πρώτες μέρες, να αποφεύγονται η έκθεση στη ζέστη και οι έντονες κινήσεις του προσώπου.

Αποτέλεσμα και διάρκεια

Τα αποτελέσματα της έγχυσης υαλουρονικού οξέος είναι άμεσα ορατά. Το δέρμα αμέσως μετά την εφαρμογή, γίνεται φρέσκο και το πρόσωπο αποκτά τον όγκο που του στέρησε η χαλάρωση. Η διάρκεια αυτής της εμφάνισης, φτάνει τους 12 μήνες. Το υλικό είναι φιλικό στον οργανισμό, μη τοξικό και ακίνδυνο. Ωστόσο καλό είναι να αποφεύγεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, όταν έχουν προηγηθεί θρομβοεμβολικά επεισόδια και στην περίπτωση που κάποιος είναι αλλεργικός στο υαλουρονικό οξύ.