Βαθιά ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του δέρματος με κρέμες είναι μια καθημερινή διαδικασία. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι προσωρινό και η δράση της επιφανειακή, αφού ένα προϊόν που εφαρμόζεται εξωτερικά, δεν μπορεί να προσφέρει τη βαθιά ενυδάτωση που απαιτείται για τη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας του δέρματος. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μεσοθεραπεία, μια τεχνική που μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα πρόκειται για πολλαπλές εγχύσεις διαφόρων ουσιών, με ενέσιμο τρόπο, μέσα ή κάτω από το δέρμα. Οι εγχύσεις αυτές μπορούν να καλύψουν μικρές ή μεγάλες περιοχές, καθώς με τη χρήση λεπτής βελόνας, αφήνονται μικρές ποσότητες των ουσιών που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση. Για την ενυδάτωση του προσώπου ιδανική είναι η χρήση του υαλουρονικού οξέος.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύ ισχυρό ενυδατικό συστατικό που λειτουργεί σαν σφουγγάρι, συγκρατώντας το νερό μέσα στο δέρμα. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια ουσία που αντλεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό από το γύρω περιβάλλον. Το παράγει το δέρμα μας με φυσικό τρόπο και αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την ενυδάτωσή του. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, τα επίπεδα παραγωγής υαλουρονικού οξέος μειώνονται με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα και αφυδάτωση, η επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και να χάνει την ελαστικότητά της. Η χρήση του υαλουρονικού οξέος ως μεσοθεραπεία μπορεί να μειώσει το βάθος στις ρυτίδες αλλά και να ενυδατώσει το δέρμα βαθιά κι έτσι να αποκτήσει υγιή όψη, αλλά και λάμψη και ελαστικότητα. Η χρήση του είναι απολύτως ασφαλής, καθώς είναι μια ουσία όχι μόνο φιλική, αλλά και χρήσιμη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πώς γίνεται;

Η μεσοθεραπεία γίνεται με μικρές βελόνες που αφήνουν μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Μία ολοκληρωμένη θεραπεία, εκτός από το πρόσωπο, περιλαμβάνει την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, ενώ συχνά γίνεται και στη ράχη των χεριών. Αν και το αποτέλεσμα της διαδικασίας εξαρτάται από την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος, συνήθως η πλήρης ενυδάτωση γίνεται σε 3 – 4 συνεδρίες, σε μεσοδιάστημα ενός μήνα. Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, καθώς η βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτές και το τσίμπημα γίνεται ελάχιστα αισθητό. Διαρκεί 20 περίπου λεπτά και ο ασθενής μπορεί αμέσως να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα εμφανές. Οι λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται, το οβάλ του προσώπου βελτιώνεται, το δέρμα γίνεται λαμπερό και σφριγηλό. Ωστόσο η διαδικασία γήρανσης δε διακόπτεται. Η καθημερινή σχολαστική φροντίδα και ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη, ενώ και η επανάληψη της διαδικασίας κάθε 4 – 6 μήνες, θα διατηρήσουν τη νεανική όψη και την υγιή υφή της επιδερμίδας.